Prezentare Conacul Drahneilor - Cazare Maramures

Localitatea Ruscova este pozitionata in N-E judetului Maramures, pe cursul inferior al raului cu acelasi nume. Localitatea este deosebita prin peisajul sau natural, specific Maramuresului istoric si prezinta un relief variat cu aspect muntos. Formele predominante sunt ocupate de dealuri ale caror inaltimi sunt cuprinse intre 600-900m altitudine si reprezinta 84,11% din teritoriul localitatii.

Pe langa frumusetea deosebita a reliefului, aici se afla cel mai frumos conac morosenesc traditional din Maramures si unic in Romania, "Conacul Drahneilor". Numele de "Drahnei" vine de la valea pe care este amplasat, o vale de o frumusete deosebita, strajuita de dealuri inalte, Valea Dragmirov.

Din localitatea Ruscova, un drum pietruit coteste la dreapta si traverseaza raul Ruscova pe Valea Dragmirov. Drumul de aproximativ 4 km va duce pana la poarta conacului, capatul de linie al Vaii Dragmirov. Veti remarca foarte usor locul datorita unei frumoase si masive porti maramuresene, sculptata in lemn de stejar cu mare pricepere de maestrul Ion; pe sub aceasta poarta deosebita veti vedea cum se innalta semet, Conacul Drahneilor.

Conacul este construit din lemn de brad sculptat si asezat pe fundatie de piatra. Acoperisul este din sindrila, tipic constructiilor traditionale din Maramures. Scarile care va conduc spre intrarea principala sunt din lespezi mari de piatra; totul este in perfecta armonie cu traditia seculara si locurile minunate pe care le gasim doar in Maramures.

Conacul dispune de un restaurant traditional cu o capacitate de 70 de locuri, ideal pentru diferite aniversari. Interiorul este din lemn de brad sculptat si frumos decorat cu diferite obiecte artizanale vechi, iar atmosfera este intretinuta de o frumoasa fantana de piatra cu un mic raulet, care alimenteaza la baza terasei o moara de apa.

Conacul dispune de o bucatarie dotata la standarde europene, iar mancarea este in mare parte traditionala si pregatita cu alimente din gospodaria proprie. Ce spuneti de un pastrav proaspat, chiar din crescatoria conacului?

Ne indreptam spre camere printr-un hol spatios. Spatiul de cazare este generos si foarte primitor. Conacul beneficiaza de 30 de locuri de cazare in camere cu 2 paturi, pat matrimonial si apartamente dotate cu baie in fiecare camera.

Imediat veti putea observa atentia acordata detaliilor. Surpriza unica sunt paturile! Saltelele sunt umplute cu paie, si sunt cunoscute in termen popular sub denumirea de "strujac". Somnul foarte odihnitor intr-un astfel de pat nu poate fi descris decat dupa cateva nopti petrecute aici. Pentru cei pretentiosi exista si paturi cu saltele ortopedice.

Diminetile aici sunt de o frumusete rara. Merita efortul de a va trezi la rasaritul soarelui si sa va savurati cafeaua pe terasa, in timp ce admirati cum soarele se face stapan peste vale, si ceata se ridica peste crestele dealurilor.

Cu siguranta nu va veti plictisi in acest loc minunat. Puteti face o plimbare in zona pentru a admira peisajele. Aveti ocazia sa dati de mancare la miile de pastravi din crescatoria conacului, sau sa admirati caprioarele si porcii mistreti.

Conacul organizeaza sejururi si vacante cu vizitarea celor mai insemnate atractii turistice din Maramuresul Istoric, cum ar fi: Mocanita de pe Valea Vaserului, Manastirea Barsana, Sighetul Marmatiei, Cimitirul Vesel de la Sapanta si multe altele.

In viitorul apropiat conacul va beneficia si de partie de schi si partie de sanius lunga de aproximativ 700 m.

Odata ajunsi pe aceste meleaguri de o rara frumusete, veti uita de toate grijile zilnice si veti petrece o vacanta de neuitat la Conacul Drahneilor din inegalabilul Maramures.